diumenge, 20 de gener del 2013

Ara toca llegir XXZzzzzzzzzzzzzz
 
Estic llegint XXZzzzzzz....
Em dic que llegir XXZzzzzz és com veure una pel.lícula d'Antena 3, després d'haver dinat, sense res a fer urgent, amb aquella sensació digestiva a la panxa.
Així vaig fent amb la lectura de XXzzzzz
La mires fins a la fi, perquè és distreta i de vegades fins i tot divertida, passes una estoneta alienada del món, pots permetre't desconnectar (de fet mai t'has connectat del tot) i quan canvies de canal, o sigui, tanques les portades del llibre i el deixes a la prestatgeria, te n'adones que estàs igual que si no l'haguessis llegit. No t'ha aportat res.
LLegir XXZzzzzz ha estat com quan coneixes una persona en una estació amb qui parles, rius i dius "però que maja",i ja mai de la vida hi tornes a pensar ni a recordar-te'n. Ni t'ha aportat ni t'aportarà res.
O quan te'n vas al llit amb un paio en plena borratxera i tot és meravellós de tant que heu begut, però de fet no els busques ni tens intenció d'estar-hi mai més...
Hi ha tantes coses que em recorden a llegir XXZzzzzz...!!
El curiós del llibre de XXZzzzzzzz és que la història parla d'algú que escriu per guanyar-se la vida. I la protagonista del llibre explica que llibres com els que ella escriu la fan vomitar... (¿Haurà vomitat molt XXZzzzz rellegint-se en les proves abans d'editar? S'haurà tornat addicte de l'Alka Seltzer o de l'Omeprazol??).  Podria ser que l'autor del llibre, se n'estigués enfotent d'ell mateix en una pirueta cínica i francament lúcida? No ho podríem afirmar.
LLegir XXZzzzz em desperta la vena càustica.
Sigui com sigui el llibre apunta maneres a les llistes de llibres supervendes i ja va per la segona edició,segurament apuntalada per la fama mediatiqueta de l'autor. Igual el veurem a els llistes dels més venuts dels diaris!!
Tot pot passar.
Si una cosa bona té LLegir XXZzzzzz, és que de la mateixa manera que el menjar bassura et fa desitjar un bon menjar,  llegir XXZzzzz et fa desitjar i pensar en bona literatura. Te n'afaga unes ganes!! Com, per exemple, Llull o Bauçà que mai, -em dic-,  els pobres, han acabat venent ni una edició sencera de cap obra seva, si no és que el govern ha comprat bona part de l'edició a l'editorial xingona de l'amiguet i els ha enviat i regalat a les biblioteques.
El dia que LLull sigui supervendes, haurà passat que els pols terrestres han fet una volta acrobàtica dins l'univers i el cervell humà s'ha reisntal.lat.
Mentrestant.. XXZzzzzzzz
 
 

1 comentari:

  1. Yo, como experto en estas materias, recomiendo a mis pacientes que lean menos, a ser posible que no lean nada. Se que esto es dificil pero lo ideal sería dejar radicalmente de leer.

    Los mejores escritores son los que menos han leido. Todo lo que se lee contamina y la escritura se convierte en un reflejo involuntario a lo leido. Si te gusta lo imitas si lo leido te desagada lo evitas.

    Lo ideal sería que el escritor no supiera leer y ni tan siquiera leyera sus propios escritos.

    Un poeta, un don nadie, muerto de hambre al que le tengo subarredado el hemiferio derecho de mi cerebro dice en un poemilla simplón, sin recorrido, una frase que podría ilustrarte lo que digo.

    Dice este picha floja: "Apenas se leer por eso escribo"

    Y mira por donde quizás tenga razón.

    Un saludo Dolors

    ResponElimina